POEMES D'ÁLVARO DE CAMPOS

POEMES D'ÁLVARO DE CAMPOS

Editorial:
QUADERNS CREMA
Traducción:
SALA-SANAHUJA, JOAQUIM
Año de edición:
Materia
Poesía
ISBN:
978-84-7727-356-1
Páginas:
288
Encuadernación:
Rústica
Colección:
In amicorum numero
18,00 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Añadir a la cesta

«Sigui com sigui, l'origen mental dels meus heterònims resideix en la meva tendència orgànica a la despersonalització i a la simulació.»
Així explica Fernando Pessoa la gènesi dels seus heterònims, poetes inventats per l'autor -«coneguts inexistents»- emmarcats en un teixit literari específic i amb una biografia fictícia pròpia que els atorga autonomia personal i que alhora estableix entre ells una densa i irònica xarxa de relacions. L'edició que avui presentem del poeta ortònim -Fernando Pessoa- i dels tres heterònims -Alberto Caeiro, Álvaro de Campos i Ricardo Reis- va precedida de diferents textos en què els quatre personatges s'expliquen a si mateixos tot explicant els altres. El lector hi trobarà una guia per endinsar-se a l'univers poètic -laberíntic i també diàfan- de Fernando Pessoa.

Álvaro de Campos, l'enginyer poeta, deixeble d'Alberto Caeiro, és la part més audaç de Fernando Pessoa -«he posat en ell tota l'emoció que no dono ni a mi mateix ni a la vida»- i és també el més modern dels seus heterònims. En els seus poemes hi plana un esperit nietzscheà, i el ressò futurista de les seves composicions entronca amb el sensacionisme poètic -l'única realitat és la de la sensació-. La seva és la civilització de la màquina i del brogit de la ciutat moderna, i l'entusiasme descriptiu amb què l'encara és el d'una personalitat provocadora i crítica per on passen, en forma de versos arrauxats, tots els fils que nuen la nostra modernitat literària.


Artículos relacionados

Otros libros del autor