RECORDS DEL MEU VALLVIDRERA

RECORDS DEL MEU VALLVIDRERA

Editorial:
EDICIONS EL MIRADOR
Materia
Barcelona
ISBN:
978-84-08-36575-4
Encuadernación:
Rústica
16,00 €
IVA incluido
Descatalogado

El Cisco Tomàs s'ha convertit amb els anys en un dels cronistes de Vallvidrera. Durant dues dècades ha escrit a 'La vall de Vidre', una revista d'informació local del barri, articles sobre la història del territori. Ara ho ha recopilat tot en un llibre editat per l'associació de veïns que està ple de records.
Molts d’aquests records que el Cisco Tomàs ha escrit al seu llibre sobre Vallvidrera són compartits pels llebrencs de més edat. La majoria són històries que ha anat sentint des de petit i que, quan n’ha tingut l’oportunitat, ha intentat documentar i contrastar. D’aquesta manera ha pogut escriure, per exemple, sobre el bandoler Panxampla, que voltava per Collserola durant el segle XIX, i que ja li explicava la seva mare quan ell era petit.
De fet, moltes de les històries recollides han arribat fins ara per transmissió oral. Els pares del Cisco Tomàs regentaven la botiga de queviures de la plaça de Vallvidrera i allà, quan era petit, va poder sentir tota menra d’històries entre els veïns: “La botiga dels meus pares era com el centre cívic actual.”
Amb el llibre ‘Records del meu Vallvidrera’ l’escriptor persegueix un objectiu molt clar: aconseguir que les noves generacions de llebrencs s’estimin el barri com ell se l’estima. I per això, diu, és essencial conèixer els orígens i la història més local.

Artículos relacionados