QUI POT COMPRAR O VENDRE EL CEL, LA FORÇA DE TREBALL O L'ESCALFOR DE LA TERRA?

QUI POT COMPRAR O VENDRE EL CEL, LA FORÇA DE TREBALL O L'ESCALFOR DE LA TERRA?. ANTOLOGIA SOBRE LA PROPIETAT PRIVADA I EL TREBALL ASSALARIAT

Editorial:
TIGRE DE PAPER
Año de edición:
Materia
Economía y política
ISBN:
978-84-944954-5-8
Páginas:
312
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Urpes
12,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Añadir a la cesta

Qui pot comprar o vendre el cel o l’escalfor de la terra? Es preguntava el cabdill Seattle, l’any 1855, davant la voluntat del president dels Estats Units de comprar-li les terres. El 1994, en plena època d’èxtasi neoliberal, Ralph Miliband alertava que l’ethos del capitalisme havia penetrat tan profundament en tots els aspectes de la vida i el pensament de les nostres societats, que així com antigament es considerava que el treball d’esclaus era «natural», avui considerem que el treball assalariat és «natural».

Aquest llibre és una antologia de textos d’anàlisi, entrevistes i relats, antics, moderns i contemporanis, sobre dos puntals del sistema capitalista patriarcal: la propietat privada i el treball assalariat. Per repensar, qüestionar i criticar. Però també per recordar lluites i per ajudar-nos a concebre un futur on el socialisme feminista i l’ecosocialisme no siguin simples abstraccions idealistes, sinó realitats materials de gestió i distribució justa del treball i la riquesa.

Artículos relacionados