LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA

LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA. ALEXANDRE DEULOFEU O EL PENSADOR GLOBAL

Editorial:
LAPISLÀTZULI
Ilustración:
RODRÍGUEZ, ROCÍO
Materia
Divulgación científica
ISBN:
978-84-939080-8-9
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Assaig
20,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Añadir a la cesta


En ple exili per la Guerra Civil, un farmacèutic empordanès anomenat Alexandre Deulofeu va predir i datar amb precisió els grans moviments de la història: la desintegració soviètica, la reunificació d’Alemanya, l’expansió xinesa, el conservadorisme creixent dels Estats Units, el trencament de Iugoslàvia o el desmembrament progressiu dels grans estats europeus en favor de les nacions originàries, sempre sota l’ègida d’una Alemanya forta. Deulofeu va deixar escrit que la desintegració de l’estat espanyol era inevitable i que es produiria als voltants de l’any 2029.

La matemàtica de la història, una teoria de nou volums resumida i analitzada en aquest llibre per Juli Gutiérrez, pronosticava aquests i altres esdeveniments quan ningú sospitava encara que es poguessin produir. Mentre tots els historiadors miren enrere i escriuen els grans llibres un cop passada la història, Deulofeu estudia els cicles d’imperis i civilitzacions, escriu la història futura i ens mostra amb rigor i valentia allò que els humans estem abocats a repetir si no aprenem dels nostres errors.

Si tot això s’acompleix, deien els crítics de l’època, haurem de convenir que Deulofeu ha pres el pols al rellotge de la Història.

Pròleg de Patrícia Gabancho

Artículos relacionados