LA BARCELONA DESAPAREGUDA

LA BARCELONA DESAPAREGUDA

Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
Materia
Barcelona
ISBN:
978-84-96103-70-2
Páginas:
280
Encuadernación:
Cartoné
29,00 €
IVA incluido
Descatalogado

TERCERA EDICIÓ

Un viatge extraordinari, amb imatges inèdites, per la memòria històrica dels barcelonins.
«La Barcelona desapareguda» pretén acompanyar el lector en un itinerari per la memòria històrica de la ciutat comtal: un viatge extraordinari que revela les persones darrere de les pedres d'un temps i d'un mosaic humà que l'evolució urbanística, social i tecnològica han transformat. Els autors, grans experts en racons i personatges barcelonins, han creat una obra gràfica i documental única per redescobrir la Barcelona del segle XIX fins als anys setanta del segle XX, una Barcelona que ja no tornarà.

El llibre fa un excepcional recorregut per les persones, els edificis, els monuments, els barris, les professions, les activitats de lleure, els esports, les escoles, les fàbriques, les festes i els costums que han marcat la memòria dels barcelonins i que, per extensió, són un retrat de la Catalunya urbana vista en blanc i negre. Gràcies a una recerca en els millors fons d'imatges de la ciutat i a la col·laboració de fotògrafs i col·leccionistes, «La Barcelona desapareguda» conté nombroses imatges inèdites de la vida i la societat barcelonines. Per tot això és un volum únic per conèixer la nostra història moderna.Josep M. Huertas Claveria

Nascut a Barcelona (1939), és periodista i ha estat redactor en cap de diferents diaris (El Correo Catalán, Tele/eXpres, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia). Ha estat secretari de l'Associació de Premsa (1983-1985), vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1985-1990), president de l'Arxiu Històric del Poblenou (1992-1997). Ha col·laborat en diverses publicacions i revistes, i ha guanyat prestigiosos premis de periodisme. Huertas és, sens dubte, un dels millors coneixedors de la memòria històrica de la ciutat comtal, amb més de trenta obres sobre barris, itineraris, monuments, llegendes, personatges i altres aspectes de Barcelona. Actualment és professor d'Història del Periodisme a la Universitat Ramon Llull.

Va morir el 4 de març de 2007.Guillem Huertas

Nascut a Barcelona (1974). Després d'estudiar Imatge i so, i treballar en àmbits relacionats amb la fotografia, s'ha dedicat professionalment a la cinematografia. Actualment és ajudant de càmera. Paral·lelament, ha treballat en diferents llibres com a fotògraf «Els Barris de Barcelona», dos volums (1997 i 1998), «La gent i els barris de Sant Martí» (2001), «Paseos insólitos para descubrir Barcelona» (2003), «Guia de Montjuïc» (2003), entre d'altres, i com a documentalista gràfic «La Ciutat Transportada» (1997), «Com ens divertíem, com ens divertim» (2002).

Artículos relacionados

Otros libros del autor

 • LA CIUTAT DESAPAREGUDA
  Titulo del libro
  LA CIUTAT DESAPAREGUDA
  HUERTAS CLAVERIA, JOSEP M.
  Contactad con la librería para confirmar

  9,95 €