L'ÈTICA ALGORÍTMICA

L'ÈTICA ALGORÍTMICA

Editorial:
EDICIONS 62
Año de edición:
Materia
Espiritualidad
ISBN:
978-84-297-8061-1
Páginas:
224
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Llibres a l'Abast
18,90 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Añadir a la cesta

El món tecnològic en què vivim està canviant radicalment les formes de viure, de relacionar-nos, de pensar, de crear, d'estimar, de treballar, i ens planteja grans qüestions respecte a la nostra identitat i la nostra societat.
La robòtica, l'algoritme i la Intel·ligència Artificial no són visions de ciència-ficció, sinó una realitat tangible i existent, amb unes conseqüències observables des de punts de vista ben radicals: l'optimisme o el pessimisme, el fetitxisme tecnològic o la repulsa antitecnològica.
Per això l'autor, amb un domini exemplar de la qüestió i dels referents filosòfics, proposa endinsar-se en aquest món, marcat per les xarxes socials, la virtualitat, la robòtica i la maquinització i el poder de les dades i la informació, des del punt de vista ètic. Perquè com a creació humana, aquesta ha de poder ser ordenada, interpretada comptant amb l'ètica.
En paraules de l'autor: “El desenvolupament exponencial de la robòtica aplicat en tots els camps de la vida exigeix, per part de la ciutadania, criteris clars, un diàleg públic interdisciplinari, un debat al bell mig de l'àgora a fi de determinar com volem que sigui la societat del demà. La tecnologia desbocada ens pot conduir al pitjor dels mons possibles. Necessitem consolidar un humanisme tecnològic de base àmplia...”
Per un debat sobre els canvis que el món tecnològic genera en la nostra societat.

III Premi Bones Lletres d'Assaig Humanístic.

Artículos relacionados

Otros libros del autor