L'AVI NINUS

L'AVI NINUS. GLÒRIA I CREPUSCLE D'UN DANDI

Editorial:
EDICIONS LA CAMPANA
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-16457-10-6
Páginas:
328
Encuadernación:
Rústica
Colección:
País
23,90 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Añadir a la cesta

¿Qui era la besàvia de l'autor? La Ben Plantada, el mite litrerari d'Eugeni d'Ors. ¿I la tia besàvia? isabel llorach, la protagonista de la "Vida privada" de Sagarra. Però els vincles d'aquesta família amb personatges crucials de la nostra història no s'aturen aquí: el pinto de la família era el mateix Casas; els arquitectes, Gaudí i Puig i Cadafalch; el cosí, Pompeu Fabra; i el professor de violoncel, Pau Casals.

El protagonista d'aquesta història és el Ninus, l'avi de l'autor i encara una criatura quan la seva mare va fugir de casa a cavall per reunir-se amb el seu amant. El Ninus, meticulós i cerimoniós, es va convertir amb el temps en un model de la seva condició de gran senyor de Barcelona. Un testimoni excepcional dels grans canvis del segle XX.
Del palauet a Mataró a l' "apartament" a la Casa Milà. Dels estius a Camprodon als primers xalets de la Molina. Del frac als texans. De la llotja del Liceu al Centre Excursionista. L'avi Ninus és al mateix temps tradició i impuls innovador.

Xavier Baladia ha fet reviure un món que ja no existeix, però que mostra una manera genuïna i europea de ser català. "L'avi Ninus" no és una ficció. És un testimoni que es llegeix com una novel·la.

Artículos relacionados