ELS GÜELL

ELS GÜELL. LA HISTORIA D'UNA DE LES FAMÍLIES MÉS INFLUENTS A CATALUNYA ELS ÚLTIMS DOS SEGLES

Editorial:
EDICIONS 62
Año de edición:
Materia
Barcelona
ISBN:
978-84-297-7501-3
Páginas:
320
Encuadernación:
Cartoné
Colección:
Biografies i Memòries
20,90 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Añadir a la cesta

La història d’una de les famílies més influents de la Catalunya contemporània

«Un dels cinc primers occidentals que van entrar a la tomba de Tutankamon es deia Güell. Un dels catalans que van llegir davant del Rei d'Espanya el primer memorial de greuges de la Catalunya contemporània es deia Güell. Un dels homes més rics d'Espanya durant la Segona República i la Guerra Civil del 1936 es deia Güell.

«Güell s'anomenava un dels redactors de les Bases de Manresa. Güell es deia un dels ponents de l'Estatut de Sau i un dels diputats de la comissió que va redactar la Constitució espanyola del 1978. L'amfitrió de dues de les tres úniques trobades polítiques que van mantenir el general Francisco Franco i Joan de Borbó es deia Güell...

»EI més generós mecenes d'Antoni Gaudí s'anomenava Güell. FI mateix que va fundar la colònia Güell i que va promoure la ciutat-jardí del parc Güell Un Güell va oferir el Palau de Pedralbes a la Corona espanyola. I qui va hostatjar mossèn Cinto Verdaguer a la Finca Güell. Güell es deien dos dels principals impulsors de les exposicions universals de Barcelona del 1888 i del 1929. I entre els que van fomentar l'obertura de la Via Laietana per intentar convertir-la en el districte financer de la capital catalana...»

Tot i la gran importància de la nissaga Güell per a la configuració de la Catalunya contemporània, bona part dels catalans no sabem gaire cosa dels portadors d'aquest cognom. Explicar la història d'aquesta família és l'objecte d'aquest llibre.

Artículos relacionados

Otros libros del autor