EL NADAL QUE NO VAM TORNAR A CASA

EL NADAL QUE NO VAM TORNAR A CASA. 1939, EL PRIMER NADAL D'EXILI

Editorial:
A CONTRAVENT
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-937395-2-2
Páginas:
220
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Abans d'ara
20,00 €
IVA incluido
Agotado

El Nadal que no vam tornar a casa és la petita història del primer Nadal d’exili, el Nadal del 1939, a través d’un recull de proses i poesies que es van escriure llavors, i que es van publicar en diaris i revistes de fora de Catalunya.

Aquest llibre evoca l’exili des del punt de vista del sentiment més íntim, de la nostàlgia més pregona, de la sorprenent barreja de descoratjament i d’esperança del primer Nadal un cop acabada la guerra.

Als noms d’Eugeni Xammar, Josep Pous i Pagès, Avel·lí Artís, Agustí Bartra, Pere Coromines, Ambrosi Carrion, Ventura Gassol i els germans Carles i August Pi i Sunyer, s’hi sumen els d’Emili Vigo, Jordi Vallès, Joan Ferrer, Gràcia B. de Llorenç o F. Garcia-Trabal, que, tot i ser molt menys coneguts, van fer arribar els seus articles, alguns escrits des dels camps de Sant Cebrià i de Bram, a les revistes d’exiliats catalans a París, Buenos Aires, Xile o Ciutat de Mèxic. També s’hi recullen els textos que es van publicar al número de Nadal de L’illot de l’art, revista editada pels mateixos presos del camp de Sant Cebrià, un document excepcional.

El Nadal que no vam tornar a casa s’obre amb un pòrtic de Pere Carbonell i es tanca amb dos textos de Joan Oliver i Xavier Benguerel

Artículos relacionados