EL GRAN GATSBY

EL GRAN GATSBY

Editorial:
LABREU
Traducción:
RÀFOLS, FERRAN
Materia
Narrativa traducida al catalán
ISBN:
978-84-123289-4-3
Encuadernación:
Rústica
Colección:
La intrusa
18,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

Jay Gatsby e´s un home que ho te´ tot: diners, bellesa i una vida luxosa. Pero` hi ha coses que un sempre desitja secretament. Tothom amb una mica d’i´nfules glamuroses a Long Island va a les famoses festes que celebra a la seva mansio´. De dia i de nit la seva casa bull amb convidats que beuen, ballen i especulen sobre l’origen de les riqueses de l’atractiu amfitrio´, quasi sempre invisible.

Pero` Gatsby, envoltat de misteri, sempre s’escapoleix entre els convidats, a l’espera d’un senyal que li faci recuperar el passat: el raig verd que encamina tots els seus pensaments cap a un amor. Sota la seva superfi´cie brillant i felic¸, s’hi amaga un secret, una obsessio´ silenciosa que amarga la seva vida. En una xafogosa nit d’estiu tot allo` que anhela- va forc¸ara` una trage`dia que no havia arribat a imaginar, en un juny que prometia deli´cies i una vida regalada.

El gran Gatsby captura una e`poca hedonista abocada a les ambicions desmesurades, l’era del jazz i la desesperacio´ vital de la fi d’un estil de vida, el cantó fosc d’una dècada que coneixia els paranys de l’excés. Una obra mestra de la Generacio´ Perduda del segle XX amb una escriptura fascinant i uns personatges crus i reals, que ben aviat faran cent anys. Una novel·la exquisidament elaborada on hi ressona el poder del mite. Una novel·la de bellesa lírica però realisme brutal, de màgia, romanç i misticisme. El gran Gatsby és un clàssic de les il·lusions i deliris que aconsegueix un misteri hipnòtic. És un melodrama magistralment frívol, un romanç o una mena de tragèdia? Sobretot és una premonició dels canvis en les idees de l’època. Fitzgerald captura el canvi de caràcter americà: el simple fet de ser un mateix no serà ja suficient, cal crear el personatge que enlluerni per triomfar. Potser continuem llegint aquest llibre per comprovar de nou els mites, per assegurar-nos que les brillants escenes de les seves pàgines corresponen realment el déu daurat dels nostres records.

Publicada per primera vegada el 1925, amb la nova edició catalana de LaBreu esperem captivar a nous lectors i convidar a la lectura d’un clàssic per al nou segle.

Artículos relacionados

Otros libros del autor