1001 CURIOSITATS DE LES COLONIES INDUSTRIALS

1001 CURIOSITATS DE LES COLONIES INDUSTRIALS

Editorial:
L'ARCA EDITORIAL
Año de edición:
Materia
Barcelona
ISBN:
978-84-949286-8-0
Páginas:
285
Encuadernación:
Rústica
Colección:
Curiositats
22,00 €
IVA incluido
Contactad con la librería para confirmar

Un llibre imprescindible per descobrir la història, el funcionament i les anècdotes més curioses de les colònies industrials.

Les colònies industrials, escampades per la Catalunya interior, són un dels elements més característics del patrimoni industrial. La seva singular identitat és l'ànima del procés d'industrialització que esva forjar al nostre país durant el segle XIX.

Construïdes en espais rurals, lluny dels nuclis urbans, posseïen tota mena de subministraments i serveix que les feien autosuficients en la majoria dels casos. A banda de la seva finalitat laboral, les colònies desenvolupaven una intensa vida social, cultural i religiosa, promoguda moltes vegades pels mateixos propietaris, capellans o mestres. Erern com petits pobles, amb els carrers, les escoles, els teatres, botigues, camps d'esport... tot a l'empara d'un nou amo que prenia les funcions tradicionalment assumides per l'Estat i que exercia un control social sobre els veïns i treballadors de la fàbrica.

El llibre que teniu entre mans presenta, de forma amena i defugint els llocs comuns i els tòpics, un ampli panorama de les colònies industrials catalanes, destacant totes aquelles curiositats socials i laborals d'aquests indrets tan significatius de la geografia del nostre país.

- La Colònia Borgonyà i les pràctiques d'estraperlo per tal que els veïns tinguessin accés al menjar.
- Els indiants: vi, esclaus i colònies.
- Cal Bassacs, l'única colònia industrial amb nom de dona.
-El naixement de la Colònia Güell.
- Els pactes entre l'amo i el bisbat.
- La lluita per l'aplicació de la jornada de seixanta hores.
- Història i històries de : Les Mines de Bellmunt, Còdol Dret, Malars, manufactures Burés, Colònia Llaudet, Torras, Cal Pons, Viladomiu Nou, Colònia Rosal, Els Arquers i la resta de colònies catalanes.

Artículos relacionados