"Gegants de gel"

Lunes 11 de noviembre a las 19h

Lunes 11 de noviembre a las 19h

En la sesión del club del mes de noviembre hablaremos de la novela "Gegants de gel" de Joan Benesiu (publicada por Edicions del Periscopi). Contaremos con la presencia del autor del libro, que en 2015 ganó el premi Llibreter a la mejor novela en lengua catalana.

«Un no l'encerta mai. Quan vaig entrar a Katowice, Dominika, que lluïa una part intacta de la seua bellesa eslava tot i haver superat la seixantena d'anys, havia donat ja la paraula a l'altre xilè -el vertader. Com és que no havia arribat abans, em preguntaven, et tocava a tu explicar la teua història, era el teu torn. Jo arronsava els muscles i recordava els minuts llençats a l'extrem de la ciutat, mentre pensava en els universos esmicolats de Sebald i en la possibilitat que Ushuaia i jo mateix ens convertirem també en runa, pols i misèria amb el temps. El xilè tenia l'expressió severa i cara de poques amistats, la qual cosa no s'avenia bé amb l'ambient d'estranya companyonia de la taula. Físicament era fort, amb els cabells negres tallats rasers i unes ninetes vives que llampurnejaven a deshora, quan el to de veu s'esllanguia o el seu cervell semblava cercar la paraula exacta».

A las postrimerías del año, alrededor de una tabla del pequeño bar Katowice, a la ciudad argentina de Ushuaia, se encuentran diferentes personajes llegados de todo el mundo. El escritor, convertido en viajero, relata los acontecimientos que suceden a los varios exiliados anclados a finales del mundo. Un parisiense que huye de su acomodada familia, un inglés que se aleja de un horror familiar, un joven mexicano estudiante de química, un chileno circunspecto y silencioso, el mismo escritor, que parece inmerso en una busca con motivos poco claros y, finalmente, una polaca, la propietaria del bar.

Cerca de esta geografía de frontera física y también personal, cada uno desgranará su propia historia elaborando un rompecabezas que acaba formando un tapiz precioso donde todos los elementos se entrelazan alrededor de dos temas recurrentes: la busca de la identidad y el mito de la frontera.

Libro del club

 • GEGANTS DE GEL
  Titulo del libro
  GEGANTS DE GEL
  BENESIU, JOAN
  A les acaballes de l'any, al voltant d'una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d'Ushuaia, s'hi troben diferents personatges arribats d'arreu del món. L'escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un burgés parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s'allunya d'un horr...
  En stock

  18,50 €

Otros libros que os pueden gustar...